28-12-07

't Is feest als BOB rijdt (of toch niet?)

bobIk lees net op hln.be dat 1 op 20 bestuurder dronken achter het stuur zit. In deze feestperiode zijn dat toch belangrijke cijfers waarover ik mijn mening wil ventileren.

Ik ben voorstander van het nuchter rijden. Ik besef zeer goed dat vele mensen nog perfect in staat kunnen zijn om te rijden na enkele pintjes. Ook de wettelijke limiet van 0,5 promille laat uiteraard enkele alcoholconsumpties toe.

Voor mijzelf betekent dat ik niet rij als ik gedronken heb (of althans meer dan twee pintjes genuttigd heb). Ik ben daar strikt in. Ik zal eerder eens een feestje missen dan te weten dat ik na een feestje nog in beschonken toestand moet naar huis rijden. Ik heb het één keer gedaan en vind het onverantwoord.

Ik kan dan ook alleen maar mijn steun toezeggen aan BOB-campagnes en andere nobele acties zoals de Responsible Young Drivers die op niewjaarsnacht weer zullen klaarstaan om feestvierders veilig thuis te brengen. Want laten we wel wezen: bijna elke dag worden we om de oren geslagen met verkeersslachtoffers, vaak te wijten aan overvloedig alcoholgebruik. Iedereen moet goed beseffen dat ze misschien wel voor zichzelf de beslissing kunnen maken dat ze nog in staat zijn te rijden, maar dat er ook nog andere personen zich in het verkeer begeven. 

22:53 Gepost door Jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Jeroen, Welkom in blogland!
Ik wens je veel plezier met het bloggen en alvast een heel gelukkig 2008!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 28-12-07

De commentaren zijn gesloten.